background image

Waarom zijn meer scheermesjes beter?

Iedereen kent de reclames wel van bijvoorbeeld Gillette of Wilkinson Sword waarmee ze je proberen te overtuigen dat hun scheermesje zorgt voor het beste resultaat en meeste scheergemak of comfort. Maar ook de kreten zoals “het eerste scheersysteem met 5 mesjes!” is er een die je de laatste tijd veel tegenkomt.

De ontwikkeling naar steeds meer mesjes

De ontwikkeling van de scheermesjes begon toen er naast de scheermesjes met slechts één mesje, scheermesjes op de markt kwamen met twee mesjes. Qua scheerprestaties deden deze het al een heel stuk beter. Maar echt comfortabele was het allemaal nog niet.

Dit veranderde toen Gillette in 1998 met de Mach 3 op de markt kwam. Toen het eerste scheermesje met 3 mesjes. De Mach 3 zorgde wel voor een aanzienlijke verbetering van de scheerervaring toen der tijd. Vervolgens kwam Wilkinson Sword in 2003 met de Quattro Titanium. Het zal geen verrassing zijn dat dit scheermes vier mesjes had.

In 2006 kwam Gillette met de Fusion op de markt. Het eerste en tot nu toe enige scheermes met maar liefst vijf mesjes aan de voorkant en één precisiemesje aan de achterkant. Deze ontwikkeling laat zien dat meer mesjes per scheermes wel degelijk zorgen voor een beter scheerresultaat.

Maar hoe komt het dat meer mesjes beter scheren?

De reden dat een scheermes met meerdere mesjes beter scheert komt doordat het oppervlak waarmee je contact maakt met de huid groter is dan wanneer je een scheermes met een enkel mesje gebruikt. Meerdere mesjes zorgen ervaar dat de druk van het mesje op de huid lager wordt. Hoe minder druk op je huid tijdens het scheren, hoe minder irritatie en hoe comfortabeler de scheerbeurt wordt!

Welk scheermesje past het beste bij me?

Dit is heel lastig te beantwoorden. Dat komt omdat dit afhankelijk is van het huidtype dat je hebt en je persoonlijke voorkeur. Een advies kunnen we je wel geven. Probeer altijd eerst een scheermesje met vier of vijf mesjes. Deze scheren het comfortabelste. Wanneer deze goed bevalt kan je deze blijvend gebruiken. Heb je het gevoel dat het toch niet helemaal de juiste voor je is, probeer dan een ander type of een ander merk. Zo kan je direct de verschillen van de scheermesjes met elkaar vergelijken. Het is altijd wel aan te raden om meerdere scheermesjes uit te proberen voordat je een definitieve keus maakt.

Kies de juiste scheerschuim voor het scheren van het gezicht

De baardgroei en het huidtype verschilt per man en vragen elk om een aparte manier van scheren en gebruik van scheerschuim of scheergel. Ook het huidtype speelt een belangrijke rol. Bij een gevoelige huid is de juiste keuze voor een scheergel of schuim erg belangrijk. Voor een minder gevoelige huid is dit weer wat minder belangrijk omdat irritaties veel minder snel optreden. Ook de haar verzachtende werking van het scheerproduct is belangrijk en bepaalt het scheerresultaat.

Wanneer gebruik  je nu een scheerschuim, scheergel of olie?

Dit hangt volledig af van hoe je je huid wilt beschermen tijdens en na het scheren. Een regel die doorgaans geldt is dat hoe moeilijker het scheren gaat door stugge baardhaern en/of hoe gevoeliger de huid is, hoe belangrijker de keuze van het juiste scheerproduct.

Het komt er dus op neer dat wanneer je wat meer moeite hebt met scheren, het juiste scheerproduct erg belangrijk wordt. de ingrediënten in de gel of olie zullen namelijk een invloed hebben op de baardharen waardoor deze toch wat makkelijker af te scheren is.

Wat maakt een scheerproduct eigenlijk goed en geschikt?

Hiervoor moeten we wat meer weten over de eigenschappen van de verschillende scheerproducten zoals geld, schuim of crème’s. Een goed scheerproduct wordt bepaald door de mate waarin het instaat is om de haren zachter te maken zodat je deze makkelijker kan scheren met het scheermesje. Daarnaast brengt een goed scheerproduct ook een beschermend laagje aan op de huid zodat het scheermesje zelf minder contact maakt met de huid en daardoor ook minder irritaties opwekt wanneer je huid daar gevoelig voor is.

Scheerschuim

Scheerschuim is niet het beste product voor een stugge baard. De schuim scoort slecht hierop. Daarnaast biedt scheerschuim ook weinig bescherming. Er wordt maar een dun laagje voor de bescherming van de huid aangebracht op het gezicht. Scheerschuim is daarintegen wel weer goedkoop. We kunnen concluderen dat scheerschuim vooral geschikt is voor mannen met makkelijke baardgroei en een minder gevoelige huid.

Scheergel

De scheergel biedt een betere bescherming voor de huid. De scheergel brengt een wat dikkere beschermlaag aan op de huid waardoor deze wat beter beschermd is. De haar verzachtende eigenschappen zijn daarentegen niet veel beter dan die van de eerder genoemde scheerschuim.

Scheerolie

Scheerolie is speciaal om de baardharen zachter te maken. Het is geen middel om te gebruiken wanneer je daadwerkelijk gaat scheren. Scheerolie moet voor het scheren gebruikt worden en moet je zien als een extra product voor het scheren. Scheerolie is dus ideaal wanneer je stugge baardharen hebt die lastig te scheren zijn. Het is zoals gezegd wel een extra product welke ook nog best prijzig is.

Scheercreme

Een scheercreme is over het algemeen de beste keuze wanneer je een gevoelige huid hebt of een stugge baardgroei. De creme heeft hele goede haarverzachtende ingrediënten die ervoor zorgen dat je geen aparte scheerolie nodig hebt.

De scheercreme beschermd de huid ook beter dan de scheerschuim en -gel. De creme laat een dikke beschermende laag achter op de huid. Met het gevolg dat je huid veel beter beschermd is en hierdoor het contact met het scheermesje minder is.

Samenvattend is scheercreme de beste keuze wanneer je een gevoelige huid hebt en/of een sterke baardgroei hebt met stuggere haren. De creme beschermd de huid goed waardoor deze veel rustiger aanvoelt na de scheerbeurt. Daarnaast worden de haren zachter waardoor het scheren makkelijker gaat.

Probeer en kijk welke het beste bij je past

Zelf weet je het beste wat voor soort huidtype je hebt en wat voor soort baardgroei. Wanneer je niet zeker weet welk scheerproduct het beste bij je past, probeer gewoon verschillende producten uit. Je zal er heel snel achter komen welk scheerproduct het beste bij jouw baardgroei en huidtype past.

Prijsvergelijking:

Kies:
Man Vrouw
Prijs:
Maak uw selectie:
Selecteer merk:
Maak uw selectie:
Selecteer Categorie:
Maak uw selectie:

2012 ©INTERNETADRES SCHEERMES.NL DISCLAIMER | CONTACT | LINKPAGINA